OPINIE UŻYTKOWNIKÓW


Zamawianie poprzez email:
wysylka@mentor.com.pl
Zamawianie telefoniczne:
tel. 43-677 50 59
tel.kom.: 693 85 25 55
Biuro MENTOR Business Services
ul.Gdańska 115
90-507 Łódź
tel.: 42-637 05 95
tel.kom.: 731 55 54 55
biuro@mentor.com.pl
Dział Sprzedaży Wysyłkowej
Magazyn Mentor Cosmetics
ul. Krótka 9
95-083 Lutomiersk k/ Łodzi
tel./fax: 43-677 56 56
Konto bankowe:
PKO BP 93 1020 3408 0000 4202 0373 9414
NIP: 727-160-01-06
Regon: 471341928

Jesteśmy członkiem:

Mentor Cosmetics i Łódzka Izba Przemysłowo - Handlowa

PREZENTACJA PRODUKTU

  Olejek FIVE do ciała perfumowany
Cena: 29.90 zł

SZALONA  CENA  TYGODNIA - 15.04.2019-21.04.2019.

Przeciwzmarszczkowy i przeciwrozstępowy perfumowany olejek ze słodkich migdałów z witaminami A, B1, B2, B6 oraz D.

Zniewalający zapach olejku  zastępuje perfumy na wiele godzin. 

 Olej ze słodkich migdałów otrzymywany jest w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany późniejszemu procesowi częściowej rafinacji. Charakteryzuje go duża zawartość wielu nienasyconych kwasów tłuszczowych (w głównej mierze oleinowego – 63–73 proc. zawartości oraz linolowego – 21–29 proc.), soli mineralnych, protein oraz witamin A, B1, B2, B6 i D. Dzięki swoim właściwościom olej ze słodkich migdałów jest zwykle dobrze tolerowany przez organizm człowieka. Bez problemu pozwala się rozprowadzać na skórze, nie pozostawiając efektu tłustości.

 Jak inne oleje roślinne, tak i olej ze słodkich migdałów ceniony jest przede wszystkim za swoje właściwości nawilżające.  Ze względu na swoją słodką, kojącą woń, olej ze słodkich migdałów popularność zyskał najpierw jako olejek stosowany w aromaterapii w funkcji nośnika do rozpuszczania olejków eterycznych.

W efekcie olej migdałowy jest jednym z najczęściej wykorzystywanych produktów do masażu.

Olej ze słodkich migdałów można znaleźć również w składzie perfum, mydeł, balsamów, odżywek do włosów i kremów oraz różnego rodzaju emulsji, w których działa jako tłusta baza.

Olej ze słodkich migdałów może działać jak naturalny emolient, czyli preparat natłuszczający skórę. wytwarzający na jej powierzchni warstwę okluzyjną, która ogranicza odparowywanie wody z naskórka. Łatwo się wchłania, dzięki czemu nie pozostawia na skórze tłustej warstwy i jednocześnie pełni funkcje ujędrniające.

Można go stosować zwłaszcza w pielęgnacji cery dojrzałej, suchej i wrażliwej. Poza tym wspomaga usuwanie martwych komórek, regeneruje i ochrania. Łagodzi stany zapalne, pomaga skórze wrażliwej i atopowej.

 Może być zatem stosowany na skórę z problemami, takimi jak łuszczycaczy atopowe zapalenie skóry.

Ponadto wykazuje właściwości spowalniające starzenie się skóry.

Może być również stosowany podczas ciąży, ponieważ może zapobiegać powstawaniu rozstępów, zwiększając elastyczność skóry.

Dzięki zawartości witamin A i E, będących antyoksydantami, wykazuje także działanie przeciwzmarszczkowe.

Od dawna wykorzystuje się go w produkcji kosmetyków do pielęgnacji skóry niemowląt, ponieważ jest odpowiedni dla każdego typu cery i nie podrażnia.

Olej ze słodkich migdałów wzmacnia i odżywia paznokcie, odbudowując i przeciwdziałając rozdwajaniu się płytki paznokcia.

2015 NFL Jersey 2016 Giants Jersey Cardinals jersey shop Cheap 2016 Dallas Cowboys Jersey Cheap 2016 Yankees jersey Cheap NFL jersey Cheap 2016 NFL jersey